Hagehelden

In het PDPO project Hagehelden gingen de projectpartners op zoek naar gelijkaardige mogelijkheden voor landschapsenergie in Pelt, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren en Borgloon.

De Hageheld is een nachtvlinder en voelt zich uitstekend thuis in goed onderhouden houtkanten. Hij is herkenbaar als een enthousiaste vlieger en daarom de ideale mascotte van het project. 

 

Dankzij het project werd er gezorgd voor draagvlak en een visieplan voor het toekomstige beheer van de houtkanten in deze gemeenten. Het is immers cruciaal dat alle belanghebbenden zoals landbouwers, natuurliefhebbers, jagers, enz. eenzelfde visie op de toekomst van de houtkanten hebben vooraleer er met hakhoutbeheer gestart kan worden. Via demonstratie-oogstmomenten in elke gemeente konden mensen opnieuw kennis maken met hakhoutbeheer. Meer info over het verloop van het project, vind je hier.

Subsidieverlenende overheid

Het PDPO project Hagehelden werd voor 65 % gefinancierd door het Europees landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, de Vlaamse overheid en de provincie Limburg. Ook de deelnemende gemeenten droegen hun steentje bij.

© 2017 by RLLK vzw

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now