Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Hagehelden in actie te Neerpelt

January 30, 2017

 

In Neerpelt zijn ze vandaag toe aan het eerste oogstmoment van hout uit het landschap. Lokale landbouwers van Agro Aanneming demonstreren aan een 30-tal geïnteresseerden hoe ze hout oogsten uit houtkanten. Het oogsten van houtkanten is geen sinecure en gebeurt met gespecialiseerde machines door hiervoor opgeleide landbouwers. Het oogsten en versnipperen van het hout gebeurt gelijktijdig.

 

Vooraleer er tot oogsten kon overgegaan worden, werd er in Neerpelt al heel wat werk verricht. Een team van lokale ‘Hagehelden’ boog zich over een visieplan voor de Neerpeltse houtkanten. Deze lokale ambassadeurs uit de landbouw- en natuursector, jacht en bosgroepen werkten samen een visie uit voor het beheer van de Neerpeltse houtkanten. Het houtkantenbeheerplan houdt rekening met ecologische voorwaarden, evenals met de verzuchtingen die landbouwers, het gemeentebestuur en recreanten hebben ten opzichte van houtkanten . Met dit gedragen visieplan kunnen lokale landbouwers ingezet worden om de houtkanten in de gemeente te onderhouden.

 

Doel van het demomoment was het aanwezige publiek kennis te laten maken met alle facetten van het oogsten van biomassa uit het landschap. We geloven dat het mogelijk moet zijn om in te toekomst op grote schaal groene energie uit het landschap te "oogsten". 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by RLLK vzw